За словами в.о. начальника Вінницької митниці ДФС Валентина Калашнікова зазначену оборудку провернуло одне з підприємств Вінниччини, посилаючись на контракти з кампанією-привидом із Великобританії.   

Так, нещодавно Вінницькою митницею ДФС було отримано інформацію про порушення вимог чинного законодавства України одним із українських підприємств Вінницької області. Так, під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності „партнером” вінницького підприємства була компанія в Великобританії, яка була зареєстрована там у 2006 році, а в липні 2014 року припинила свою діяльність. Утім, незважаючи на це, згідно даних АСМО „Інспектор”, українське підприємство, починаючи з липня 2014 року, успішно здійснювало на адресу вже неіснуючої кампанії експорт зернових культур та насіннєвої продукції.

Наведені факти можуть свідчити про те, що протягом 2014-2015 років посадові особи українського підприємства до митного оформлення подавали документи, а саме укладені контракти, із завідомо внесеними неправдивими відомостями. Крім цього, існує достатньо підстав вважати, що вчинені дії заздалегідь планувались задля ухилення від сплати податків та обов’язкових платежів. Орієнтовна сума збитків, нанесених державному бюджету, може перевищити 20 млн. грн., а протиправне діяння містить ознаки злочину, передбаченого ст. 212, 366 КК України.

Валентин Калашніков наголошує, що очолюваний ним підрозділ, продовжує роботу, спрямовану на боротьбу з контрабандою та митним правопорушеннями. Тільки у першому кварталі поточного року Вінницькою митницею ДФС направлено 7 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, та складено 182 протоколи про порушення митних правил, вартість предметів за якими становить 1 млн. 663 тис. грн.



Переглядів: 3546
Поширень: 0