Для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку (суб’єктів господарювання, що зареєстровані платниками іншого податку, крім ПДВ), касовий чек, надрукований реєстратором розрахункових операцій, повинен містити окремим рядком розмір ставки такого податку, загальну суму податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкується назва податку. У реквізиті „Акцизний податок” його назва наводиться згідно з Податковим кодексом України. За потреби дозволяється використовувати скорочення. При цьому, рядки 9 та 10 такого касового чека повторюються відповідно до кількості податкових груп за різними ставками ПДВ та акцизного податку. Дозволяється не друкувати рядки за податковими групами, якщо сума ПДВ або акцизного податку дорівнює нулю.

Вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших податків, крім податку на додану вартість, не поширюються на розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій (далі - РРО), версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп’ютерних систем до 13 березня 2016 року.

Про ці та інші вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій, що застосовуються для обліку операцій з купівлі-продажу іноземної валюти та щодо реалізації фіскальних функцій РРО, що застосовуються під час здійснення операцій з приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування йдеться більш детально у листі ДФС України від 29.03.2016 р. №10583/7/99-99-22-07-03-17 „Про нормативно-правові акти”.

Зважаючи на це, Головне управління ДФС у Вінницькій області звертається з проханням:

  • до центрів сервісного обслуговування  про організацію у найкоротший термін роботи з внесення змін до реєстраторів розрахункових операцій, наявних у користувачів, для друку всіх реквізитів касових чеків передбачених Положенням № 13, затвердженим наказом Міністерства фінансів від 21.01.2016 № 13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.02.2016 за № 220/28350;
  • до користувачів реєстраторів розрахункових операцій про якнайшвидше налагодження співпраці з центрами сервісного обслуговування та виробниками чи імпортерами касової техніки для доопрацювання наявних реєстраторів розрахункових операцій, відтак забезпечення дотримання вимог чинного законодавства до форми та змісту розрахункових документів;
  • до суб’єктів господарювання, що застосовують при проведенні розрахункових операцій книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки, щодо подання звітності про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за квітень 2015 року і надалі за оновленою формою №ЗВР-1, починаючи з травня 2016 року.



Переглядів: 2250
Поширень: 0