Кабінет міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення 6879 гривень/тис. куб. м з 1 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення одноголосно було прийнято на засіданні уряду в середу, 27 квітня 2016 року.

"Ми розглянемо важливе рішення для нас і для держави - питання встановлення єдиної ціни на газ. Переконаний в тому, що ми в цьому питанні сьогодні поставимо крапку, і це буде остання зміна ціни на газ в житті нашої держави", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Так, за словами прем'єра, мова йде про встановлення ціни в 6 тис. 879 грн за тис. кубометрів.

"Багато років на цій темі спекулювали. Для нас важливо, щоб ми були прозорі, відкриті і, безумовно, це все відповідає тим зобов'язанням, які були взяті перед МВФ. Я глибоко переконаний в тому, що саме зараз прийняття цього рішення може бути, в тому числі, і певним зниженням ціни на газ для 3 мільйонів споживачів. Адже ми знаємо, що сьогодні ціна на газ, яка не була економічно обґрунтованою, була 7 тис. 200 грн ", - сказав Гройсман.

З наступного місяця змінюється ціна на газ

Відзначимо, таким чином, підвищені тарифи на газ для всіх споживачів, в тому числі і населення до 100% рівня "паритетного з імпортної" ціни - тобто, фактично до рівня імпортної. Однак в силу зниження розрахункового рівня ціни імпортного газу (в доларах США), вартість газу для внутрішнього споживання в гривневому вираженні знизиться з 7,2 грн до 6,8 грн за кубометр з урахуванням податку на додану вартість та транспортування.

У доларовому вираженні ціна газу буде відповідати середньорічною ціною імпортного газу, проте, в гривневому - буде нижче, ніж діюча на сьогоднішній день.



Переглядів: 3485
Поширень: 0