Змінено процедуру повідомлення органами ДФС державного реєстратора щодовідсутності або ж наявності заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таке повідомлення надаватиметься на запит державного реєстратора при  проведенні державної реєстрації припинення юридичних осіб. При цьому наказом   Міністерства фінансів України від 03.03.16 р. N 308 "Про затвердження змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників" затверджено форму відомостей про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску ( N 11-ЄСВ) та встановлено, що контролюючі органи направляють такі відомості до Єдиного державного реєстру до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог, а також у день отримання запиту від суб’єкта державної реєстрації.

Зазначеним наказом внесено зміни до порядку формування дати зняття з обліку платника єдиного внеску. Тож дата зняття з обліку юридичної особи (відокремленого підрозділу) відповідає даті закриття інтегрованої картки платника єдиного внеску або даті отримання повідомлення державного реєстратора про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи (відокремленого підрозділу) у разі, якщо на момент отримання такого повідомлення закрита інтегрована картка такого платника. ( Лист ДФС України від 18.04.2016 р.  N 13730/7/99-99-11-01-05-17).



Переглядів: 1866
Поширень: 0