За словами Олександра Книша органи Антимонопольного комітету України оштрафували 67 фармацевтичних компаній, в тому числі 3 компанії, які діяли на ринку Вінницької області за завищення цін на антигрипозні ліки та вироби медичного призначення загалом на майже пів мільйона гривень, з яких 30 відсотків вже сплачено до державного бюджету.

За результатами розслідувань Комітету зниження цін на антигрипозні ліки та медичні вироби відбулося по всій території України до рівня, визначеного нормативними актами, та такого, що існував станом на 23 жовтня цього року.

Відповідачі визнали неправомірність своїх дій і на вимогу Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету ще у ході розгляду справ знизили ціни на ліки та медичні засоби, що було враховано під час визначення розміру штрафу, – сказав Олександр Книш.
Антимонопольний комітет України використовуючи свої повноваження, втрутився в події, пов’язані з ціноутворенням на ринках скрапленого газу, ліків, продуктів харчування тощо.

З метою попередження цінових збурень у період політичної кампанії, пов’язаної з виборами Президента України, в.о. Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко підготував листа до Прем’єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко з проханням створити робочу групу за участю керівників економічного блоку Уряду і правоохоронних органів з метою координації дій та недопущення правопорушень у сфері економіки, зокрема цінових порушень.

За словами Олександра Книша, проведені розслідування засвідчили, що об’єктивних підстав для підвищення цін на соціально важливі й стратегічні товари напередодні новорічних і різдвяних свят немає.
Коментуючи ситуацію, голова Відділення Олександр Книш підкреслив: «Вінницьке обласне територіальне відділення забезпечить належний контроль задля унеможливлення цінових зловживань, і притягатимуть до суворої відповідальності тих, хто спробує порушити закон. Самі по собі свята не є підставою для того, щоб хтось спробував залізти в кишені українців.»


Переглядів: 3308
Поширень: 0