Квітневий внесок Вінницької митниці ДФС до Державного бюджету України склав 157 млн. грн. З них: податок на додану вартість – 140,3 млн. грн., мито – 15,6 млн. грн., акцизний податок – 0,32 млн. грн.

Перераховану суму вдалось мобілізувати, зокрема, завдяки здійсненому митному оформленню 131 тис. тонн вантажів, пропущеним через митний кордон України 43 тисячам транспортних засобів та 282 тисячам громадян.

Окрім того, з метою недопущення заниження бази оподаткування, Вінницькою митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами роботи протягом квітня 2016 року базу оподаткування збільшено на 24,3 млн. грн. Як наслідок, додатково перераховано до Держбюджету 5,5 млн. грн. податків.

Збільшено загальну суму митних платежів за квітень 2016 року і в результаті проведеної класифікаційної роботи. Додаткові надходження склали 838,4 тис. грн.

З метою збільшення надходжень платежів до Держбюджету, у митниці проводиться поглиблений контроль за правильністю визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі. Загальний економічний ефект по результатах роботи митниці у напрямку контролю за країною походження товарів протягом квітня 2016 року складає 156 тис.грн.



Переглядів: 1845
Поширень: 0