За інформацією Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відповідно до вимог статті 24-1 Бюджетного кодексу України, Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, в області проведено конкурсний відбір інвестиційних проектів на 2017 рік.

На конкурсний відбір місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування подано 131 інвестиційний проект регіонального розвитку, з яких:

  • проектів з будівництва та реконструкції - 114,
  • співробітництва територіальних громад – 2,
  • підтримки добровільно об’єднаних громад – 5,
  • придбання 19 шкільних автобусів - 5,
  • придбання обладнання та техніки – 4,
  • створення умов для захисту правових і економічних інтересів селянських господарств – 1.

Загальна сума, запропонована для реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, становить майже 580 млн. грн.

Інвестиційні проекти відповідають одній з таких умов:

  1. відповідність пріоритетам, визначеним у стратегії розвитку Вінницької області до 2020 року та у плані заходів з їх реалізації;
  2. впровадження інвестиційних проектів співробітництва територіальних громад;
  3.  підтримка добровільно об’єднаних територіальних громад.

Крім того, обов’язковою умовою конкурсу інвестиційних проектів є розміщення документів на онлайн - платформі Мінрегіону dfrr.minregion.gov.ua

Довідково: на 2016 рік подано 115 інвестиційних проекти на загальну суму фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку майже 500 млн. грн. при доведеному обсязі коштів у сумі 140,8 млн. грн.



Переглядів: 2680
Поширень: 0