Частка Вінницької області у загальнодержавному обсязі будівельних робіт у січні–листопаді 2009р. становила 1,9%. За цим показником Вінниччина посіла 15 місце серед регіонів України.

За видами будівельної діяльності переважна (89,1%) частка обсягів будівництва припадає на підприємства, що займаються будівництвом будівель та споруд. Обсяги робіт таких підприємств проти відповідного періоду попереднього року зменшились на 50,9%.

За характером будівництва обсяги робіт розподілились таким чином: роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 65,9% від загального обсягу, решта – з капітального та поточного ремонтів (29,4% та 4,7% відповідно).

Будівельні підприємства м.Вінниці, якими виконано 79,6% загальнообласного обсягу робіт, скоротили їх на 51,8% (у зв’язку із зменшенням робіт із будівництва житла, торговельних комплексів, об’єктів соціально-культурного призначення, автомобільних доріг).

Скоротили обсяги будівництва проти січня–листопада попереднього року підприємства міст Жмеринки, Козятина, Ладижина, Вінниці, Хмільника, Могилів–Подільського та майже всі райони області. Серед них найбільше будівельники Хмільницького, Бершадського, Барського та Тульчинського районів.

Зросли обсяги будівництва у Козятинському районі.


Переглядів: 4554
Поширень: 0