Нові умови розрахунків і постачання блакитного палива, які встановив НАК «Нафтогаз України» перед своїми споживачами, вимагають саме таких проплат. В такому режимі теплопостачальні організації будуть працювати й надалі. Тому вінничани мають з розумінням ставитись до ситуації та вчасно сплачувати за спожиті послуги. Саме таким чином можна забезпечити собі якісне обслуговування з боку котелень міста.

Не зважаючи на те, що минулий рік закінчився із позитивним показниками по проплатах, 2010 рік розпочався дещо із інших цифр. За два тижні в загальному по місту лише 7% мешканців розрахувались із теплопостачальниками. Найбільш дисциплінованих платників має ВАТ «Маяк». Майже 20% його споживачів уже сплатили за отримане тепло та гарячу воду.

З початком нового року у Вінниці зроблено ще один крок до відкритості і прозорості. Цього разу в плані доступу до інформації про платежі теплопстачальників. Відтепер широкому загалу в електронному вигляді буде доступна інформація про усі проплати, які здійснюють теплопостачальні організації через власні рахунки за спожитий газ. Донедавна такі цифри були банківською таємницею. Тепер керівники теплопостачальних організацій нададуть листи до міського відділення «Ощадбанку» про дозвіл щодо оприлюднення усіх грошових операцій. «Ми постійно прагнемо до відкритості і прозорості, - каже перший заступник міського голови Іван Михайлюк. - Раніше такі дані також були відкриті і доступні засобам масової інформації, але вони були у друкованому вигляді. Тепер ця інформація буде розміщена в мережі Інтернет і усі зацікавленні вінничани будуть мати можливість ознайомитись із рівнем розрахунків за газ, які здійснюють теплопостачальні організації».

До уваги вінничан ще одна новина. Наприкінці минулого року у місті змінилась організація, яка забезпечує газом безпосередньо мешканців міста. З 1 грудня офіційний постачальник блакитного палива є ДК «Нафтогазмережі». У січні уже відкриті рахунки для сплати коштів за спожитий газ і мешканці міста можуть розрахуватись із постачальником у будь-якому пункті прийому платежів.


Переглядів: 3019
Поширень: 0