Протягом січня-травня 2016 року за використання природних багатств Вінниччини: лісів, водних ресурсів, землі на надр, сплачено майже 272,6 млн. грн. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це на 75,7 млн. грн. більше, ніж торік.

У загальній сумі сплачених, так званих, ресурсних платежів найбільша доля припадає на плату за землю – близько 84 відсотків або 230,4 млн. грн. Наступною за розміром є плата за спеціальне використання лісових ресурсів – майже 8 відсотків або 21,8 млн. грн. На рентну плату за спеціальне водокористування припадає близько 5 відсотків або понад 13 млн. грн. Найнезначнішу суму або 243,6 тис. грн. становить рентна плата за користування надрами.

Руслан Осмоловський наголошує, що податкові платежі за використання природних багатств є вагомим джерелом фінансування місцевих громад –  у місцевих бюджетах осіло понад 92 відсотка сплаченого за 5 місяців поточного року. Отож у їхній своєчасній сплаті, а також у повноті обліку усіх об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед місцеві самоврядці та мешканці громади.



Переглядів: 2016
Поширень: 0