Таким чином по всіх статтях загального та спеціального фондів міської казни утворилась кредиторська заборгованість. Кошти недоотримали усі галузі життєдіяльності міста Вінниці. Ситуацію також ускладнює відсутність головного фінансового документу України (державного бюджету на 2010 рік) та невизначеність із термінами його прийняття. Через це немає можливості формувати міський бюджет на поточний фінансовий рік.

Вінниця - не єдине місто України, де склалась така ситуація. Вінницький міський голова Володимир Гройсман каже, що у нашому місті сьогодні проводиться серйозна робота по поверненню цих коштів. 18 січня депутати міської ради на засіданні 43 позачергової сесії 5 скликання ухвалили рішення, яке відповідає Бюджетному Кодексу, про направлення минулорічних залишкових коштів на фінансування цьогорічного бюджету і погашення тієї заборгованості, яка виникла внаслідок необґрунтованих дій Державного казначейства. По завершенню усіх формальних процедур розпочнеться, власне, сам процес повернення коштів.

«В минулому році у нас проблем із грошима не було, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Ми виконали і перевиконали міський бюджет і не бачимо проблем у формуванні бюджету 2010 року. Але, на мою думку, нам створив ненормальні умови сам законодавець - країна увійшли у новий рік без державного бюджету. Це абсолютний абсурд і я вважаю, що це повне невиконання Верховною радою тієї функції, яка на неї покладена. Країна має знати, як їй жити у січні та лютому».


Переглядів: 3210
Поширень: 0