Протягом травня 2015 року Вінницькою митницею ДФС пропущено через митний кордон України 43 тисячі транспортних засобів та 2745 тисяч громадян. Окрім того, здійснено митне оформлення 123 тис. тонн вантажів.

При цьому, сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 20,9 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 15 тисяч тонн вартістю 19,4 млн. дол. США.

За таких обсягів роботи Вінницької митниці у травні до Державного бюджету України перераховано близько 134,5 млн.грн. Зокрема, майже 94,6 млн.грн. податку на додану вартість, 13,2 млн.грн. мита, понад 25 млн.грн. додаткового імпортного збору та більш ніж 1,1 млн.грн. акцизного податку.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, фахівці Вінницької митниці здійснюють постійний багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами такої роботи протягом травня 2015 року базу оподаткування збільшено на 15 млн.грн. Як наслідок, до Держбюджету додатково перераховано 4,7  млн.грн. податків та зборів.

Найбільші суми додаткових надходжень за напрямком коригування митної вартості забезпечили, зокрема, лаки на основі акрилових полімерів, напівпричепи, сідельні тягачі та трактори, вантажні автомобілі, деревина одношарова, барвники рослинного походження, механічне підіймальне обладнання,призначене для монтажу на дорожні транспортні засоби



Переглядів: 2065
Поширень: 0