Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що Постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р. № 370, яка набирає чинності з 1 липня 2016 року затверджено Порядок, який визначає процедуру здійснення фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами щодо товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

Об'єктами фото-, відеофіксації є будь-які товари, транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон України, документи, необхідні для здійснення митного контролю, території та приміщення складів тимчасового зберігання, митних складів, магазинів безмитної торгівлі, території вільних митних зон та інших місць, на яких розміщуються товари, транспортні засоби комерційного призначення, що підлягають митному контролю, чи провадиться діяльність, контроль за якою покладено на органи доходів і зборів.

Засоби фото-, відеофіксації застосовуються посадовою особою митниці у разі, коли за результатами застосування системи управління ризиками необхідне здійснення фото-, відеофіксації під час проведення митних формальностей, а також у разі необхідності зафіксувати проведення митних формальностей на будь-якому етапі митного контролю.

Крім того, на всіх етапах проведення заходів з виконання доручення Міжвідомчого цільового центру проводиться  фото та відеозйомка посадовими особами ДФС, Адміністрації Держприкордонслужби та Національної поліції, що включені до складу Міжвідомчого цільового центру та спільних мобільних груп з попередження та виявлення фактів порушень законодавства з питань державної митної справи.

Інформація (фотознімки, відеозаписи), отримана за результатами використання засобів фото-, відеофіксації, може надаватися суб'єкту, яким переміщуються товари, транспортні засоби, що зафіксовані на фотознімках та у відеозаписах, на їх запит в установленому Мінфіном порядку.



Переглядів: 2330
Поширень: 0