За шість місяців 2016 року платники податків Вінниччини перерахували до бюджету 69 млн. 458,5 тис грн. екологічного податку. З цієї суми 80 відсотків або 55 млн. 566,8 тис. грн. було зараховано до спеціального фонду. Решта 13 млн. 891,7 тис. грн. – до загального фонду.

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, на сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад 2,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо. Більшість із них сумлінно сплачують екоподаток, переважна частина якого розподіляється саме до бюджетів громад.

Високопосадовець нагадує, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.



Переглядів: 1627
Поширень: 0