За перше півріччя 2016 року платники Вінниччини перерахували до бюджету 606 млн. 270,7 тис. грн. податку на додану вартість. За словами в.о. начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олега Мартинюка – це майже на 163 млн.грн. більше надходжень за аналогічний період минулого року.

За звітний період поточного року в області функціонувало 1066 сільськогосподарських підприємств, які перебували на спеціальному режимі оподаткування. Їх питома вага в загальній кількості платників ПДВ – 23,3%. Відповідно до поданих ними за січень-травень 2016 року спецдекларацій, до сплати в бюджет задекларовано 161 млн.грн. ПДВ, в т.ч. по:

  • операціях із зерновими та технічними культурами – 75,6 млн.грн.;
  • операціях з продукцією тваринництва – 8,5 млн.грн.;
  • операціях з сільськогосподарськими товарами/послугами (крім операцій із зерновими та технічними культурами та операцій з продукцією тваринництва) – 76,9 млн. грн.

Олег Мартинюк наголошує, що з метою розширення бази оподаткування з ПДВ працівники фіскальної служби регіону здійснюють постійний моніторинг поданих платниками уточнюючих розрахунків. За результатами поданих уточнюючих розрахунків з податку на додану вартість, у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, впродовж січня-червня 2016 нарахування податку на додану вартість зросло на 2,1 млн. гривень. 



Переглядів: 1865
Поширень: 0