За сім місяців 2016 року платники Вінниччини, які обради спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 322 мільйони 868,2 тисяч гривень єдиного податку. 

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського близько 62 відсотків з цієї суми або більш ніж 200,7 млн.грн. – це внесок  фізичних осіб. На долю юридичних осіб-спрощенців припадає понад 122,1 млн.грн.

Високопосадовець підкреслює, що проти минулорічного загальна сума перерахованого у місцеві скарбнички єдиного податку зросла майже на 60 відсотків. Відтак, лише за рахунок приросту єдиного податку на свої потреби громади отримали  на 121 млн.грн. більше ніж за січень-липень 2015 року.

Отож, дякуючи усім представникам малого та середнього бізнесу регіону за своєчасту сплату єдиного податку, Руслан Осмоловський ще раз нагадує, що для Вінниччини він є третім за розміром бюджетоформуючим платежем місцевої скарбниці, поступаючись  лишень податку на доходи фізичних осіб та платі за землю. А сплачують його наразі у Вінницькій області понад 37,1 тисяч фізичних осіб та більш ніж 4,2 тисячі – юридичних.



Переглядів: 2096
Поширень: 0