На Вінниччині у активі операції „Урожай” вже близько 10 млн.грн. легалізованих доходів. За словами першого заступника начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олега Мартинюка  понад 4,4 млн.грн цих доходів вдалось забезпечити за рахунок підвищення розміру заробітної плати майже 7 тисячам найманих працівників. Ще близько 5,3 млн.грн. – за рахунок офіційного оформлення трудових відносин з понад 2,7 тисячами працюючих.

Такі заходи з легалізації доходів дозволили збільшити майже на 1,6 млн.грн. надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб та понад 2,1 млн.грн.  єдиного соціального внеску.

Окрім того, внаслідок нарахування доходу фізичним особам, які надавали послуги з обробітку, збору урожаю, інші послуги до бюджету надійшло більш ніж 1,6 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Посадовець зауважує, що наразі на Вінниччині діяльність у галузі сільського господарства здійснюють 2349 суб’єктів господарювання. Всі вони перебувають під пильним контролем фіскальної служби. Відтак, у разі підозри на здійснення ризикових операцій – перевіряються. Так, під час відпрацювання сільгоспвиробників  в  рамках  цьогорічної операції „Урожай”  станом на  01.08.2016року  було здійснено 18 перевірок. За їхніми результатами сума донарахованого податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску склала майже півмільйона гривень.

Отож, Олег Мартинюк нагадує вінницьким аграріям, що операція „Урожай”, в ході якої працівники ДФС, прокуратури, органів влади спільними зусиллями протидіють тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі, триває та  радить бути чесним у стосунках із державою та найманими працівниками. 



Переглядів: 1973
Поширень: 0