Впродовж січня-липня 2016 року реальний вклад підрозділів аудиту по забезпеченню надходжень до бюджету склав майже 29,6 млн. грн. на цьому наголошує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та зауважує, що з нарахованої суми до бюджету вже надійшло понад 28,2 млн. грн. або більш ніж 95 відсотків. Окрім того, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 3,5 млн. грн., що упередило несплату податку у майбутньому на 0,6 млн. грн., та на 0,8 млн. грн. зменшено залишки від’ємного значення ПДВ, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного періоду. 

Утім, високопосадовець наголошує, що впродовж 2016 року робота підрозділів аудиту ГУ ДФС у Вінницькій області направлена, на скорочення кількості перевірок. І цифри тому яскраве підтвердження. Так, за січень-липень звітного року позапланових перевірок проведено на 30,4 відсотків менше, ніж за відповідний період минулого року. Кардинально зменшення,  на 65,0 відсотків проти минулорічного, торкнулось і зустрічних перевірок.

Щодо планових перевірок то їхня кількість становила 93, що приблизно відповідає рівню минулого року. „Наразі акцент у роботі аудиторів поставлено на ретельнішому і більш якісному відбору до перевірок лише ризикових суб’єктів господарювання та забезпечення доказовості виявлених порушень в ході планових перевірок”, – зауважує Руслан Осмоловський і додає: ”Із донарахованих 46,5 млн. грн. грошових зобов’язань майже половину задокументовано плановими перевірками”.

Із донарахованих сум узгоджено платниками податків  40,5 млн. гривень.

Якщо говорити про структуру донарахованих платежів, то за словами очільника обласних фіскалів найбільші суми припадають на зобов’язання з декларування податку на прибуток –14,2 млн. грн. та ПДВ – 9,0 млн. грн. Поряд з цим, за результатами перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання вимог валютного законодавства донараховано понад 8,8 млн. грн. пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та 0,04 млн. грн. грошових зобов’язань за порушення законодавства з питань митної справи.

Додамо, що у більшості випадків рішення стосовно проведення позапланових перевірок не залежать від ініціативи контролюючих органів. Так, за 7 місяців поточного року майже 73 відсотки позапланових перевірок або 213 проведено у зв’язку з ліквідацією суб’єктів господарювання, отриманням рішень суду, на звернення платників податків тощо. 



Переглядів: 1761
Поширень: 0