Станом на 01.08.2016 року 6104 мешканців Вінниччини скористалися правом на податкову знижку. За результатами проведених перерахунків вони отримають 7 млн. 378,1 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Як зазначають в управлінні податків і зборів з фізичних осіб наразі вже повернуто близько 6,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб або майже 92 відсотка.

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам податків, що згідно з нормами ст.166.4.3 Податкового кодексу України реалізувати своє право на податкову знижку, за витратами звітного податкового року, (у нашому випадку 2015 року), вінничани можуть до завершення звітного поточного року (тобто до 31 грудня 2016 року).

Нагадаємо, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. А саме, квитанціями; платіжними дорученнями; фіскальними або товарними чеками; прибутковими касовими ордерами; меморіальними ордерами тощо.

Крім того, понесені витрати підтверджуються копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).



Переглядів: 2266
Поширень: 0