Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує платників податку на прибуток, що з 19 серпня набрав чинності наказ Мінфіну від 08.07.2016р. №585, яким затверджені зміни до прибуткової декларації. Додамо, що окремі нововведення в Декларації з податку на прибуток пов'язані з приведенням її у відповідність з Податковим кодексом України, оновленим із 01.01.2016.

Щодо нововведень слід зазначити, відтепер в новій формі Декларації прибутківці зазначатимуть окрім звітного періоду ще й базовий звітний період, тобто квартал або рік.

У зв’язку із запровадженням разового авансового внеску викладені в новій редакції коди рядка 26 основної частини Декларації та додатку ВП до неї, а також примітки «8» та «9» до Декларації. Доповнено новими примітками «9» та «10» додаток ВП.

Окрім того в новій редакції додатка ЗП до Декларації передбачено рядок для відображення сум податку, сплаченого за кордоном, який можна зараховувати у зменшення податку на прибуток. Також з’явився рядок, у якому зазначатимуться не враховані у минулих періодах «дивідендні» авансові внески з податку на прибуток.

Ключових змін зазнав додаток АВ (до рядка 20 АВ декларації) в якому відображають розрахунок дивідендного авансу з податку на прибуток. Корективи внесені і в додатки РІ та ПН до Декларації. По-перше, відповідно до пп.140.4.1 ПКУ прописані рядки 3.2.2 та 3.2.3 додатка РІ. По-друге, вказаний додаток доповнений рядками, у яких треба відображати податкові різниці, що виникають під час: реструктуризації державного й гарантованого державного боргу та його часткового списання (рядки 4.11.17 та 4.2.13) та фінансової реструктуризації за п.39 підрозділу 4 р.ХХ ПКУ (рядки 4.1.18, 4.2.14 та 4.2.15).

В додатку ПН таблицю 1, в якій провадиться розрахунок податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України, доповнено рядками 22, 23 та 24.

Додатково повідомляємо, що відповідно абз.2 п.46.6 ПКУ нова форма декларації (розрахунку) набирає чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. А до цього часу чинною залишається попередня форма декларації.

Головне управління ДФС у Вінницькій області

 



Переглядів: 1962
Поширень: 0