Ці кошти платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету за січень-серпень 2016 року. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, сплачені 186 мільйонів 724,5 тисяч гривень військового збору на 42,8 мільйона гривень перевищують суму, перераховану на підтримку української армії впродовж січня-серпня минулого року.

Посадовець нагадує, що об’єкт оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Додамо, що наразі платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій областіт



Переглядів: 2897
Поширень: 0