Борги населення стрімко підіймаються вгору. І це у той час, коли теплопостачальники повинні вчасно розраховуватись за блакитне паливо, яке спочатку купують, а потім використовують.

На сьогоднішній день на території Вінниці працює три теплопостачальні підприємства. Їх послугами користуються близько 70% відсотків населення міста. За словами першого заступника міського голови Івана Михайлюка, на початок лютого загальна заборгованість населення за опалення і гаряче водопостачання зросла до 41 мільйона гривень. До цієї суми увійшли борги попередніх місяців. На черговій нараді з керівниками теплопостачальних організацій, яка відбулась 10 лютого, було прийнято рішення запросити на наступну зустріч працівників органів державної виконавчої служби для обговорення питання щодо стягнення заборгованості з городян.

Ще кілька років тому левову частку проблем додавав незадовільний стан тепломереж. На сьогоднішній день це питання стоїть не так гостро. Протягом опалювального сезону майже не було серйозних аварій. Зменшення кількості проривів пов\'язане з проведенням реконструкцій тепломереж та котелень міста. На ремонтні роботи, починаючи з 2006 року за рахунок міської казни та субвенцій з державного бюджету, було спрямовано понад 40 млн. грн. Ця сума в 6 разів перевищує кількість коштів, які були виділені на ті ж самі цілі у попередні роки.

За період з 2006 по 2009 роки було модернізовано майже 9 кілометрів тепломереж міста. З метою вдосконалення систем теплозабезпечення житлових будинків та зменшення втрат теплової енергії здійснювались поступові заміни застарілого обладнання та впроваджувались енергозберігаючі технології. Найбільший об\'єм робіт у цьому напрямку було здійснено у період з 2006 по 2008 рік.


Переглядів: 2891
Поширень: 0