Понад 720 тис. грн фінансових порушень виявлено Держфінінспекцією у Вінницькій області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Вищого професійного училища №11 м. Вінниці за період з вересня 2011 по квітень 2016 років.

Зокрема, у 2015 році для фінансування державного замовлення на підготовку кваліфікованих робітників з Державного бюджету виділялась субвенція на підготовку професійно-технічними та іншими навчальними закладами робітничих кадрів. Проте, училищем, на виконання вказаного державного замовлення, за рахунок коштів субвенції, виділеної на підготовку робітничих кадрів, здійснено підготовку молодших спеціалістів, на що використано понад 550 тис. грн бюджетних коштів.

Також, в ході ревізії інспекторами встановлено, що в штатних розписах навчального закладу затверджено 6 посад бухгалтерів, що перевищує норматив на 0,5 посади, в зв’язку із чим протягом вересня 2011 року по 2015 рік училищем використано понад 50 тис. грн бюджетних коштів на утримання понаднормативної посади.

Крім того, понад 30 тис. грн училище втратило через несплату боргів за теплопостачання мешканцями гуртожитку, яке належить навчальному закладу.

Ще 29 тис. грн закладом освіти не перераховано до державного бюджету депонованої стипендії, яка виникла за рахунок неотримання окремими учнями з поважних причин вчасно коштів, які депонувалися.

Окрім цього, в професійному училищі виявлено випадки невідшкодування працівниками вартості спожитих ними продуктів харчування, факти оплати завищеної вартості виконаних будівельних робіт, оплати за фактично невикористану електроенергії, зайвого списання пального, а також зайвого використання коштів на оплату праці тощо, на що училищем загалом зайво використано протягом ревізійного періоду майже 50 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 3-х посадових осіб Вищого професійного училища №11 м. Вінниці притягнуто до адміністративної відповідальності. До училища також застосовано фінансові санкції  у вигляді призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали контрольного заходу передані на розгляд до Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, а також про результати ревізії поінформовано Вінницьку місцеву прокуратуру.

Нагадуємо, що в Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45 функціонує «телефон довіри». Зателефонувавши за номером (432) 66-28-96 кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ, організацій бюджетних коштів.

Крім того, в інспекції за номером (432) 66-13-92 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Держфінінспекції у Вінницькій області службовим становищем.



Переглядів: 2494
Поширень: 0