Днями у Вінницькій митниці ДФС проведено робочу зустріч з представниками бізнесу, територіальних громадських об’єднань підприємців, Громадської ради при ГУ ДФС України у Вінницькій області. Обговорено проблемні питання, що виникають в роботі суб’єктів господарювання під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності. 

Завдання сьогодення по реформуванню фіскальної служби, зменшенню тиску на бізнес можливі лише за умови належної співпраці, прозорості та гідної поведінки обох сторін: державних службовців та представників бізнесу. Тож, як зауважив  заступник начальника Вінницької митниці Юрій Мацібора, формат роботи служби залишається незмінним: ведення діалогу та доступність в будь-який час доби при виникненні проблемних питань.  Наразі посадовці митної служби області планують ознайомитись з роботою всіх учасників зовнішньоекономічної діяльності Вінниччини з виїздом безпосередньо на підприємства. Також керівники митної служби закликали підприємства якнайшвидше долучатись до оформлення через систему «єдиного вікна». Обговорювались і питання щодо удосконалення роботи «єдиного вікна». Голова Громадської ради при ГУ ДФС у Вінницькій області України Юрій Захарчук, зокрема, зазначив, що необхідне поліпшення матеріально-технічної та програмної бази в районах, а також уніфікація законодавчих та нормативно-правових документів щодо роботи служб, які здійснюють державні види контролю.

Під час спілкування суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності отримали відповіді на ряд запитань, що стосуються здійснення митного контролю та констатували, що у Вінницькій митниці налагоджена конструктивна співпраця з підприємцями, декларантами регіону.



Переглядів: 1996
Поширень: 0