Завдяки зусиллям платників податків регіону місцеві бюджети Вінниччини впродовж січня-вересня 2016 року отримали у своє розпорядження майже 3 мільярди 290 мільйонів гривень податкових платежів. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський. 

За словами високопосадовця зазначені надходження більш ніж на 56 відсотків або на 1 мільярд 222,6 мільйонів гривень перевищують здобуток аналогічного періоду минулого року. Ці кошти місцеві громади зможуть використати, зокрема, на поліпшення фінансування закладів освіти, культури, охорони здоров’я, вирішення інших проблемних моментів.

За інформацією очільника обласної фіскальної служби у трійці лідерів наповнення місцевих скарбничок із позитивною динамікою сплати, як і раніше, залишаються – податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок. Так, податок на доходи фізичних осіб, який за січень-вересень звітного року перевищив 1 мільярд 863,9 мільйони гривень, має приріст до 9 місяців 2015  року 56,9 відсотків. Плата за землю, сума якої склала 471 мільйон гривень, – 45,7 відсотків. Єдиний податок, якого суб’єкти малого та середнього бізнесу перерахували за дев’ять місяців 4442 мільйона гривень, – 51,2 відсотки.

Та це не межа, – наголошує Руслан Осмоловський, – У області є ще чимало резервів для зростання надходжень місцевих бюджетів. Серед них залучення до оподаткування тих, хто „відсиджується у тіні”, виплати зарплат не у „конвертах”, а через касу, облік усіх земель та водних об’єктів, що використовуються у господарській діяльності, та легалізація ринку торгівлі підакцизними товарами”.



Переглядів: 2342
Поширень: 0