Останнім часом Україна і зокрема Вінниччина відчуває зацікавленість іноземних інвесторів. Це зумовлено поступовим реформуванням економіки та значною кількістю незайнятої кваліфікованої робочої сили, особливо молоді.

Саме тому 11 листопада до Вінниці завітали три міжнародні інвестори: ТОВ "ФЛЕКСТРОНІКС", ТОВ "ДЖЕЙБІЛ СЬОРКІТ ЮКРЕЙН ЛІМІТЕД", ТОВ "ЯДЗАКІ УКРАЇНА". Мета візиту – розгляд перспективних інвестиційних майданчиків для будівництва виробничих потужностей у Вінниці або у Вінницькій області.

Транснаціональний високотехнологічний інвестор може привезти на Вінниччину тисячі робочих місць

Візит міжнародних інвесторів став можливим завдяки народному депутату України від Закарпатської області Роберту ГОРВАТУ, який особисто опікувався та допомагав вищезазначеним підприємствам в період кризи. Депутат  ініціював важливі кроки, завдяки яким іноземні інвестори відчули реальну турботу та підтримку. Flextronics, Jabil, Yazaki  вже понад 10 років успішно працюють на Закарпатті і планують розширювати виробництво на території України.

Організатором зустрічі виступив депутат Вінницької міської ради, керівник ТРЦ Мегамолл Андрій АНДРЕЄВ. Саме завдяки особистому знайомству та плідній співпраці з народним депутатом України Робертом ГОРВАТОМ стала можлива така важлива для Вінниччини зустріч.

Транснаціональний високотехнологічний інвестор може привезти на Вінниччину тисячі робочих місць

Андрій АНДРЕЄВ: Виробничі потужності та технології в галузі електроніки цих підприємств є унікальними для України, а їх бізнес є високотехнологічним та водночас інтелектуально-містким. Вони несуть високу культуру виробництва. Це тисячі робочих місць. Компанії такого рівня забезпечують підготовку робітничих кадрів серед студентів. Наша молодь стає носіями знань і умінь у високотехнологічних галузях – такі співробітники без зусиль зможуть працевлаштуватись в європейських країнах та інших країнах з розвинутою економікою. Надзвичайно важливим є те, що Flextronics, Jabil, Yazaki  дають поштовх для розвитку й інших супутніх та обслуговуючих галузей.

Транснаціональний високотехнологічний інвестор може привезти на Вінниччину тисячі робочих місць

Офіційна зустріч відбулась у Вінницькій ОДА. Заступник голови Вінницької ОДА Андрій ГИЖКО під час зустрічі презентував інвесторам переваги Вінницької області, досягнення та перспективи розвитку.

Андрій ГИЖКО:Вінниччина є надзвичайно привабливою для міжнародних інвестицій завдяки своєму вигідному географічному розташуванню, наявності розвинутої інфраструктури та новаторському підходу у сприянні розвитку інвестиційного клімату.

В рамках робочої зустрічі голова Вороновицької селищної ради Олександр КОВІНЬКО презентував перспективні для інвестування майданчики.

Транснаціональний високотехнологічний інвестор може привезти на Вінниччину тисячі робочих місць

Олександр КОВІНЬКО: «Для нас це надзвичайно важлива подія, адже в наступному році розпочнеться процес створення на території Вороновицької об’єднаної громади «Вороновицького індустріального парку». Наразі ведуться роботи в селищі пов’язані зі модернізацію мереж та відновлення доріг».

Адрій АНДРЕЄВ: «Як депутат Вінницької міської ради, я вболіваю за економічний розвиток міста та докладаю зусиль для того, щоб звернути увагу потенційних інвесторів на Вінницю та Вінницьку область. Сподівання на індустріальний розвиток Вінниці і області є досить обґрунтованими. Замість занедбаних із радянських часів заводів або навіть у чистому полі незабаром можуть з’явитися потужні виробничі підприємства транснаціональних корпорацій, які дадуть тисячі нових робочих місць, сприятимуть розвитку високих технологій, соціально-економічному зростанню міста, регіону і країни в цілому».

Для довідки:

Потенційні інвестори:

ТОВ "ФЛЕКСТРОНІКС" - Флекстронікс спеціалізується на випуску електроніки на замовлення інших компаній. Компанія володіє понад 130-ма виробничими майданчиками та дизайн-центрами в 30 країнах світу на чотирьох континентах. Площа виробничих потужностей становить 2.5 млн квадратних метрів. Штат налічує 176 000 чоловік. Працює постачальником вертикально-інтегрованого дизайну та виробництва для виробників обладнання (OEM).

ТОВ "ДЖЕЙБІЛ СЬОРКІТ ЮКРЕЙН ЛІМІТЕД" - входить у трійку найбільших контрактних виробників електроніки у світі. Виконують замовлення всесвітньо відомих компаній у різних галузях: авіакосмічна та оборонна промисловість, комп'ютери та пристрої зберігання інформації, цифрова побутова техніка, медичне обладнання, засоби мобільного зв'язку, мережеве та телекомунікаційне обладнання, техніка на сонячній енергії, тощо.

ТОВ "ЯДЗАКІ УКРАЇНА" - це частина міжнародної корпорації «YAZAKI», що виготовляє продукцію у сфері автомобілебудування. Завдяки високим стандартам праці та професійному менеджменту, компанія є лідером на ринку



Переглядів: 5331
Поширень: 0