Начальник головного управління праці та соціального захисту населення міської ради Тетяна Ставицька пояснює, що наразі не прийняті зміни до Держбюджету.

Чи їздитимуть пенсіонери далі безплатно, сьогодні ніхто з чиновників прогнозувати не береться. На цей же рік, каже Тетяна Ставицька, бюджетом передбачено компенсацій ТТУ на суму 20 млн. 855 тис. грн., а на автомобільний транспорт - 9 млн. 906 тис. Хоча це, визнають, і не перекриває збитків транспортників.

Нагадаємо, що з першого травня пільговий проїзд у громадському транспорті мав залишитись тільки для ветеранів війни та чорнобильців. Усі інші пенсіонери могли претендувати на безплатний проїзд тільки в разі, якщо сума середньомісячного сукупного доходу сім"ї в розрахунку на одну особу менша за соціальну податкову пільгу - а це 890 грн.

У Вінниці проживає 17865 ветеранів війни та 3735 чорнобильців. У разі відміни пільгового проїзду пенсіонерам, право на безкоштовний проїзд у міському громадському електротранспорті збережеться лише близько за 21 тис. вінничан. Сьогодні ж місті пільговим проїздом користуються 37806 дітей війни, 46714 ветеранів праці, 16051 інвалід.


Переглядів: 9148
Поширень: 0