На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону.

Очільник Вінниччини відзначив, що минулого тижня депутатами обласної Ради був прийнятий обласний бюджет на 2017 рік. Відтак доручив максимально ефективно спрацювати, аби з початком року спокійно розпочати поточне фінансування. «Працівники бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету, повинні отримати в січні підвищену заробітну плату – відповідно до нових стандартів», - підкреслив Валерій Коровій.

Інформуючи про загальну фінансову ситуацію в області, заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Зубань зауважила, що станом на 23 грудня обласний бюджет по доходах виконаний на 101, 5 %. Виконані також усі місцеві бюджети, окрім Ладижина та Могилів-Подільського.

В січні працівники бюджетної галузі, які фінансуються з обласного бюджету, мають отримати підвищену зарплату

Крім того, за її словами, для Вінницької області по субсидіях збільшено енергосубвенцію на 758 млн. гривень, тож заборгованість перед Обленерго та «Віницягаз» буде погашено. Додали для регіону і 3,8 млн. гривень субвенції на допомогу сім’ям з дітьми, та 10 млн. гривень – на погашення заборгованості по твердому паливу.

«Ці суми додані повністю під ту наявну кредиторську заборгованість, що є в області. Тож свої зобов’язання Уряд виконав на 100 %», - підкреслила Ірина Зубань.



Переглядів: 3385
Поширень: 0