За 2016 рік у Вінницькій області відбулось 16 890 тендерів з очікуваною вартістю в 3,29 млрд грн. У минулому році було зареєстровано 1010 замовників. У середньому на одних торгах брало участь 2,28 учасників, а економія по регіону склала 7,46% від запланованого бюджету регіону.

Минулого року система публічних електронних закупівель Prozorro була визнана однією з найращих реформ України. 1 серпня 2016 року використання системи стало обов’язковим для всіх державних органів влади та підприємств. За допомогою системи загалом було зекономлено більше 8 млрд грн. Prozorro отримало міжнародну премію у сфері публічних закупівель Public Sector Procurement Award та отримала премію Open Government Awards (відзначає громадські ініціативи, які використовують урядові дані для досягнення соціально важливих цілей).

Торік через систему електронних закупівель Prozorro на Вінниччині відбулось майже 17 тис. тендерів

Система влаштована таким чином, що всі закупівлі відбуваються онлайн і кожен крок закупівельника та постачальника можна в режимі онлайн відслідковувати будь-якій людині, в який є інтернет. Так саме в один клік доступ до інформації про закупівлі можуть отримати контролюючі органи.



Переглядів: 2593
Поширень: 0