За три місяці 2016 року про отримані протягом 2016 року доходи прозвітували 6697 вінничан, які задекларували 441,2 млн. грн.. Близько 45 відсотків з них або 3068 скористались правом на податкову знижку. Відтак, повернуть собі за результатами розрахунків понад 4,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Щодо наших земляків, які зобов’язані були подати декларацію, їхня кількість за січень-березень 2017 року склала 3629. Загальна сума задекларованого ними в поданих деклараціях доходу перевищила 245,9 млн. грн. За даними проведених розрахунків вони доплатять майже 9,6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та понад 2,2 млн. грн. військового збору.

Високопосадовець додає, що серед „обов’язкових декларантів” майже половина – близько 49 % , – це ті, хто отримував минулоріч спадщину або подарунки, 11,4% отримали доходи від здачі в найм або продажу нерухомого майна та продажу рухомого майна. Про інші доходи прозвітували 39 % декларантів. Серед них переважають громадяни, котрі отримали дохід від продажу власної сільгосппродукції.

Принагідно Руслан Осмоловський нагадує вінничанам, що впродовж деклараційної кампанії центри обслуговування платників, де можна заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи, працюють з подовженим робочим днем та у вихідні. Утім, зважаючи на те, що квітень –  останній місяць деклараційної кампанії, радить мешканцям Вінниччини не відкладати подання декларації на останні дні.

Додамо, що з режимом роботи територіальних органів ДФС, якими здійснюється приймання декларацій громадян щодо доходів отриманих у 2016 році, можна ознайомитись на суб-сайті ГУ ДФС у Вінницькій області за гіперпосиланням



Переглядів: 2160
Поширень: 0