Посилення заходів із протидії тіньовому ринку підакцизних товарів призвело до вдвічі більших обсягів вилучення фальсифікованих алкогольних товарів проти аналогічного періоду минулого року. За три місяці 2017 року оперативними співробітниками Головного управління ДФС у Вінницькій області з незаконного обігу вилучено лікеро-горілчаної продукції на суму понад 2,2 млн. грн., тоді як за такий же період 2016-го ця цифра ледь перевищувала 1 млн. грн. 

Значною  мірою такому результату сприяла націленість оперативних підрозділів ДФС на викорінення тіньового ринку підакцизних товарів. На це, зокрема, спрямована загальнодержавна операція «Акциз-2017», кінцевим результатом якої є очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікату та незаконно ввезеної на територію держави та Вінницької області, зокрема, підакцизної продукції, збільшення надходжень акцизного податку до бюджету.

Загалом з початку року з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму 3,2 млн. грн. Викрито та припинено діяльність двох підпільних цехів з виготовлення алкогольного фальсифікату, в тому числі під виглядом елітної продукції закордонних брендів. Крім того, в нинішньому році до суду з обвинувальними актами направлено 2 кримінальні провадження стосовно груп осіб, які на території області здійснювали незаконне виготовлення підакцизних товарів.  



Переглядів: 1846
Поширень: 0