Чималі суми коштів спрямувати в обхід бюджету до власної кишені самотужки комусь із керівництва навряд чи вдалося б, відтак головний бухгалтер підприємства вступила в злочинну змову з колишнім та нинішнім головами правління комбінату.

Комбінат вирішує закупити нове обладнання на виробництво. Одночасно поводить ще деякі торговельні операції. Усі розрахунки – з рядом фірм на Луганщині, в Черкасах, Києві та Київській області. Втім, модернізації виробництва працівники підприємства навряд чи скоро дочекались би: фірми-партнери як одна мають ознаки фіктивності, тобто зареєстровані лише на папері. Слідство має всі підстави вважати, що й торгові операції були такими ж - безтоварними, що проводилися на папері.

А от власні прибутки від оборудок зловмисники отримали б цілком реальні. Бухгалтер склала завідомо неправдиві бухгалтерські документи, відповідно внесла неправдиві відомості і до податкових декларацій. Шляхом злочинних маніпуляцій посадовці хлібокомбінату таким чином не доплатили бюджету податків на прибуток та на додану вартість майже на 2,5 мільйона гривень. Витратити зароблене не вдасться: податківці порушили проти ділків кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області

 


Переглядів: 3398
Поширень: 0