Протягом січня-травня 2017 року за використання природних багатств Вінниччини: лісів, водних ресурсів, землі на надр, сплачено понад 309,6 млн. грн. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це на 37,3 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі сплачених, так званих, ресурсних платежів найбільша доля припадає на плату за землю – 89 відсотків або більш ніж 275,9 млн. грн. Наступною за розміром є плата за спеціальне використання лісових ресурсів – понад 3,6 відсотків або 11,3 млн. грн. На рентну плату за спеціальне водокористування припадає близько 5 відсотків або майже 15,2 млн. грн. Плата за користування надрами перевищує  2,3 відсотка або складає 7,5 млн. грн..

Руслан Осмоловський наголошує, що податкові надходження за використання природних багатств регіону є вагомим джерелом фінансування місцевих громад –  у місцевих бюджетах осіло майже 94,3 відсотки сплаченого за 5 місяців поточного року. Отож зацікавленість у їхній своєчасній сплаті, а також у повноті обліку усіх об’єктів оподаткування, мають виявляти, насамперед місцеві самоврядці та мешканці громади.



Переглядів: 1748
Поширень: 0