Серед робочих питань, які стосуються перебігу опалювального сезону, мова йшла і про перерахунки тарифів за спожите тепло, які мають зробити працівники найбільшого у Вінниці постачальника КП «Вінницяміськтеплоенерго». Це стало можливим завдяки зменшенню затрат підприємства на виробництво тепла та його транспортування протягом роботи в осінньо-зимовий період.

Перший заступник міського голови Іван Михайлюк поставив завдання завершити усі перерахунки до 20 березня. Тоді й стане відомо, наскільки зменшиться тариф за тепло. Це вплине і на абонентську плату у весняно-літній період, і на ті платежі, що люди уже здійснили взимку. Кошти, які залишаться на їхніх рахунках, будуть зараховані у наступних місяцях.

Начальник КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергій Коваленко розповідає, що такі перерахунки стали можливі через ряд факторів. По-перше, у 2009 році вдалось на 45% збільшити об\'єми реконструкцій теплових мереж за кошти підприємства та втілити енергозберігаючі технології. Це допомогло зменшити втрати тепла на шляху до споживача. По-друге, відбулась оптимізація системи теплопостачання, яка дозволила зекономити використаний газ. Розпочали на повну силу використовувати потужності великих котелень. Їм на обслуговування перейшли споживачі, які раніше отримували тепло від малих та енергозатратних постачальників. По-третє, в районі 45-го заводу підприємству вдалося зберегти кошти, які сплачувались за воду для підживлення тепломереж, за рахунок зменшення її споживання з централізованої мережі. Воду брали напряму із річки Південний Буг, очищували та подавали у котельню.

«Крім цього, підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» зовсім не використовувало для роботи електроенергію із зовнішніх мереж живлення, а працювало на власно виробленій, - розповідає Сергій Коваленко. - Більше цього, 600 тисяч кіловат електроенергії наше підприємство продало ВАТ «Вінницяобленерго».

Планомірна робота, яка продовжується з року в рік, дає свої результати. Якщо зменшуються витрати постачальника, менше платять й споживачі. Таку динаміку планується утримувати й надалі.


Переглядів: 3670
Поширень: 0