Протягом січня-травня 2017 року за рахунок вжиття заходів стягнення, передбачених Податковим кодексом України до підприємств-боржників, на Вінниччині забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 48,5 млн.грн. Причому, близько 72,6 відсотка із цієї суми або 35,2 млн.грн. – надійшло до держбюджету. Решту, 13,3 млн.грн., сплачено до місцевих бюджетів. Про це інформує в.о. заступника начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Середюк.

У розрізі податкових платежів, надходження податку на додану вартість від боржників склали 16,1 млн.грн., податку на прибуток – 11,8 млн.грн., плати за землю – 3,7 млн.грн., ПДФО – 5,2 млн.грн., акцизного податку – 1,3 млн.грн., інших податків та зборів – 10,4 млн. гривень.

Більшу частину заборгованості, після направлення податкової вимоги, вінницькі платники погасили самостійно та добровільно. Крім того, відповідно до податкового законодавства, вони мали можливість скористатися процедурою розстрочення податкового боргу. Лише з початку року завдяки розстрочці до бюджетів спрямовано 1,0 млн.грн.

Водночас, за словами посадовця, з метою погашення боргів фіскальна служба Вінниччини застосовує й інші заходи. Так за рахунок реалізації рухомого і нерухомого майна чи цілісних майнових комплексів боржників, а також майна банкрутів протягом 5 місяців 2017 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 6,3 млн. гривень. Окрім того, за цей же період на виконання рішень суду, в рахунок погашення податкового боргу стягнуто майже 1 млн.грн., у т.ч. з рахунків боржників у обслуговуючих банках – 0,4 млн.грн., за виконавчими документами через органи ДВС – 0,5 млн.грн..

Крім того, за п'ять місяців у Вінницькій області списано безнадійний податковий борг у сумі  20,5 млн.грн., з них 11,3 млн.грн. у зв'язку з ліквідацією боржників-банкрутів.

Олег Середюк додає, що станом на 01.06.2017 податковий борг господарників Вінниччини до зведеного бюджету, з урахуванням боргу банкрутів, складає 597,2 млн.грн, з якого 431,9 млн.грн. або понад 72,3 відсотка – це борг з платежів до державного бюджету. 



Переглядів: 1516
Поширень: 0