Впродовж січня-серпня 2017 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Вінниччини 43 мільйони 207,5 тисяч гривень.

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, окрім перевиконання індикативних показників, ця сума більш ніж удвічі, або майже на 23,2 мільйона гривень, перевищує надходження податку на нерухоме майно за аналогічний період минулого року.

Із загальної суми перерахованого податку, внесок юридичних осіб – це 30 мільйонів 357,7 тисяч гривень. Решту коштів, що становить 12 мільйонів 849,8 тисяч гривень, перерахували фізичні особи – власники нерухомості.

Наразі на Вінниччині обліковується 33 тисячі платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у т.ч. майже 3 тисячі юридичних осіб та близько 30 тисяч громадян.

Нагадаємо, цьогоріч громадяни сплачують цей податок за 2016 рік на підставі податкових повідомлень-рішень ДФС, за ставками і з урахуванням пільг, які діяли торік. Щодо юридичних осіб-власників нерухомості, то вони самостійно подають відповідні декларації до фіскальної служби, обчислюють і сплачують податок.



Переглядів: 2523
Поширень: 0