Впродовж січня-серпня 2017 року власники землі та землекористувачі  Вінниччини перерахували до бюджету 501 млн. 116,7 тис.грн. плати за  землю.

Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський – це майже на 20,5 відсотка або на 85 млн. 89,3 тис.грн. більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі перерахованої за 8 місяців плати за землю, 78 відсотків або 391 млн.  353,4 тис.грн. – це внесок юридичних осіб. За цей же час власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі - фізичні особи перерахували 109 млн. 763,3 тис.грн.

Руслан Осмоловський підкреслює, що плата за землю у повному обсязі надходить до місцевих бюджетів і є наразі у трійці лідерів бюджетоформуючих платежів для місцевих громад, поступаючись за розміром тільки податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку.

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України власники земельних ділянок та землекористувачі сплачують земельний податок з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. При цьому підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Разом із тим, у разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою, плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.  



Переглядів: 1644
Поширень: 0