Півтора мільйони гривень банківської позики стали причиною того, що сільськогосподарське підприємство в Томашпільському районі оголосило про власну фінансову неспроможність у виплаті кредитів. Відповідну заяву про запровадження процедури банкрутства посадовці підприємства офіційно подали до суду.

Щоправда, у справедливості намірів аграріїв засумнівалися податківці. І не даремно. Відпрацювання, проведене оперативними співробітниками відділу організації оперативних заходів зі скорочення податкового боргу управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області, показало, що підприємство зовсім не належить до числа фінансово неспроможних – має кілька тисяч гектарів оброблених земельних угідь, тваринницьку ферму. Лише за 2009 рік чистий прибуток від діяльності господарства склав майже 700 тисяч гривень. Відтак кошти на виплату кредиту посадовці підприємства мали.

За ознаками злочину, передбаченого ст. 218 Кримінального кодексу України – фіктивне банкрутство, слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу. Триває слідство, а посадовцям, відповідно до закону, загрожує штраф у розмірі 750-2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до трьох років.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3026
Поширень: 0