Загалом впродовж січня-вересня 2017 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти підприємницької діяльності, що функціонують на Вінниччині перерахували до бюджету 134 млн. 986,9 тис  грн. екологічного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського близько 80 відсотків цієї суми або 107 млн. 989,5 тис. грн. було зараховано до спеціального фонду. Решту, що склала 26 млн. 997,4 тис. грн., – до загального фонду

Посадовець зауважує, що наразі викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти чи розміщення відходів на теренах Вінницької області здійснюють близько 2,5 тисяч юридичних та фізичних осіб, які є платниками екологічного податку.

Додамо, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.



Переглядів: 2069
Поширень: 0