Основне питання, яке обговорювалось, стосувалось виконання рішень судів про примусове стягнення заборгованості за комунальні послуги.

На сьогоднішній день робота виконавчої служби перейшла уже в стадію реалізації описаного та вилученого майна вінничан, які після проведеної роз\'яснювальної роботи, так і не погасили свої борги перед надавачами послуг. Державна виконавча служба буде продавати побутову техніку, автомобілі, нерухоме майно. Так, на штрафмайданчику знаходяться 5 автомобілів, а 25 квартир - під арештом та готуються до реалізації.

Виконавці судових рішень планують налагодити тіснішу співпрацю із податковою інспекцією для встановлення місць роботи боржників. Це дасть можливість стягувати заборгованість шляхом відрахування відповідних коштів від заробітної плати громадян. У цьому держвиконавці вбачають найрезультативніший механізм стягнення боргів. Окрім цього планується частіше проводити рейди за участю представників міліції, державтоінспекції, теплопостачальних організацій та самих виконавців судових рішень.

На сьогоднішній день у виконавчій службі міста знаходиться 1599 проваджень на суму більше 2 мільйонів гривень. Борги вінничан ростуть й надалі. На сьогоднішній день вони становлять 37 млн. 234 тис. грн.


Переглядів: 6160
Поширень: 0