28 листопада в приміщенні Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відбулось засідання конкурсної комісії з визначення переможців конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи), який проводиться в рамках Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік.

Конкурс проводився у два етапи: перший етап – прийом онлайн-заявок учасників (з 2 по 22 жовтня 2017 року), підготовка та подача бізнес-планів учасників для участі у конкурсі (23 жовтня – 12 листопада 2017 року); другий етап - розгляд та оцінка бізнес-планів конкурсною комісією.

«Відповідно до розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації  та Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік на організацію та проведення даного конкурсуконкурсу з обласного бюджетубуло виділено 300 тис. грн.Мета його полягала у наданні підприємцям-початківцям можливості здійснювати підприємницьку діяльність,реалізовувати економічну ініціативу тастворювати нові робочі місця», - зазначив на початку засідання голова конкурсної комісії Володимир Мережко.

Семеро підприємців-початківців отримали з обласного бюджету майже 300 тис. грн. на розвиток свого бізнесу

Директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія Гижко під час виступу на засіданні комісії звернула увагу присутніх: «На розгляд конкурсної комісії подано 13 бізнес-планів наступного спрямування: надання послуг населенню з перетяжки м’яких меблів, відновлення мікроГЕС, виробництво та реалізація меду та бджолопродуктів, вирощування та переробка малини, зелені, розсади квітів, велокав’ярня, бібліотека іграшок та ін.».

Семеро підприємців-початківців отримали з обласного бюджету майже 300 тис. грн. на розвиток свого бізнесу

На засідання конкурсної комісії були запрошені представники малого і середнього підприємництва, які презентували проекти та надали відповіді на запитання членів комісії. Відповідно до Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи) конкурсна комісія визначала відповідність проектів наступним критеріям: оригінальність та обґрунтованість ідеї, презентація бізнес-плану учасником, наявність фінансово-економічного обґрунтування, обсяг прибутку та рентабельність виробництва (послуг), кількість додаткових робочих місць, які планується створити, обсяг надходжень до бюджету від сплати податків та інші. Кожен проект після розгляду було оцінено за бальною системою кожним членом комісії.

Семеро підприємців-початківців отримали з обласного бюджету майже 300 тис. грн. на розвиток свого бізнесу

За результатами засідання конкурсна комісія визначила 7 переможців, які отримають фінансову підтримку на реалізацію своїх бізнес-планів в розмірі від 33 до 50 тисяч гривень:

  • ФОП Веремеєнко О.М.
  • ФОП Верюханов О.В.
  • ФОП Зільберт О.Є. 
  • ФОП Кушнір Ю.В.
  • «ПІК-АРТ» 
  • ПП Халаман П.М. 
  • ФОП Шульга В.П.

Усім учасникам було вручено Сертифікати із зазначенням суми фінансової підтримки кожного бізнес-плану. Загальна сума фінансової підтримки становить 284 тис. грн. Реалізація проектів, яким надано підтримку, забезпечує створення в області 16 нових робочих місць.



Переглядів: 2962
Поширень: 0