За використання лісів, водних ресурсів, землі та надр Вінниччини протягом січня-листопада 2017 року користувачами цих природних скарбів було сплачено близько 446,5 млн. грн. Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський – це майже на 121,8 млн. грн. більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за землю – близько 88,7 відсотків або 688,4 млн. грн. Другою за розміром є рентна плата за спеціальне водокористування – майже 4,7 відсотків або 36,3 млн. грн. Плата за спеціальне використання лісових ресурсів займає третє місце і становить 4,2 відсотки або понад 32,6 млн. грн. На рентну плату за користування надрами припадає решта або більше 19,1 млн. грн.

Руслан Осмоловський підкреслює, що податкові платежі за використання природних скарбів вінницького краю є вагомим джерелом фінансування місцевих громад. Адже зі сплаченого впродовж одинадцяти місяців 2017 року у їхніх бюджетах осіло понад 94 відсотки. Отож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, у самих громадах.



Переглядів: 1548
Поширень: 0