Протягом минулого року вінницькі митники склали 901 протокол про порушення митних правил. Вартість предметів митних правопорушень по них перевищила 102 млн грн. Було вилучено предмети митних правопорушень в 204 справах  на загальну суму 4,8 млн грн.

Також минулоріч було направлено 16 повідомлень про кримінальні правопорушення. Серед них повідомлення стосовно газового пістолета «Страж»,  переробленого під нарізну зброю, та набоїв до нарізної зброї. Їх намагалися провезти громадяни сусідньої Республіки Молдова. Окрім цього митники направляли повідомлення щодо вилучення під час проходження митного контролю наркотичних речовин, наркотичних лікарських засобів, зокрема трамадолу, повітряних заслонок до двигуна для гелікоптера тощо. Також у минулому році направлялися повідомлення щодо підробки офіційних документів, надання до митного оформлення документів, одержаних незаконним шляхом, зокрема сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Також вінницькі митники у 2017 році виявляли факти підробки доручень на право користування транспортними засобами, підробки контрактів та видаткових накладних на придбання лісоматеріалів.

За кількістю категорій митних правопорушень, втім, як зазвичай, переважають алкогольні напої - 102 справи на суму 34 тис грн. Із них 83 протоколи, де предметом митних порушень є напої домашнього виготовлення (вино, коньяк) загальним об‘ємом майже 5 тис л. На другому місці, також вже традиційно, тютюнові вироби – 32 справи на суму 35 тис. грн. Третє і четверте місця посідають лікарські засоби (21 справа) та продовольчі товари (16  справ). Також було заведено 14 справ по лісоматеріалах на суму майже 1 млн грн. та 10 справ по транспортних засобах на суму 2,3 млн грн.



Переглядів: 2120
Поширень: 0