Завдяки перевиконанню упродовж 2017 року Вінницькою митницею ДФС доведених індикативних показників доходів загального фонду державного бюджету України, на розвиток доріг загального користування, що пролягають у Вінницькій області має бути спрямовано 244 мільйони гривень.

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського ці кошти вдалось спрямувати на ремонт і реконструкцію доріг у рамках митного експерименту. Він запроваджений Постановою КМ України від 16.09.2015 №726 “Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування в усіх областях та м. Києві, а також дорожньої інфраструктури”. У ході його проведення, 50% від перевиконання індикативів з митних надходжень до бюджету, спрямовується на здійснення цих заходів.

Руслан Осмоловський зауважує, що кошти, перераховані завдяки зусиллям Вінницької митниці ДФС до спеціального фонду Вінницького обласного бюджету, разом з коштами, які виділяються безпосередньо на ремонт регіональних доріг, дозволять наблизити їх якість до європейського рівня.

Додамо, що в цілому, завдяки перевиконанню Державною фіскальною службою України індикативів із забезпечення митних надходжень до бюджету за 2017 рік, у рамках митного експерименту на розвиток дорожньої інфраструктури має бути направлено 12 млрд. 312 млн. грн.



Переглядів: 1546
Поширень: 0