Заходи, спрямовані на виявлення і припинення схем ухилення від оподаткування, а також на відпрацювання підприємств, що отримують вигоду від використання таких схем, проходять у рамках загальнодержавної операції „Бюджет”.

В першу чергу в зону уваги податківців потраплять суб’єкти господарювання із так званої категорії підвищеного ризику – такі, що не звітують, не знаходяться за юридичною чи фактичною адресами, або ж не мають основних фондів (іншими словами, фірма з мільйонними оборотами орендує невеличку кімнату-офіс, а весь штат працівників, включаючи засновника, директора та головного бухгалтера, представляє одна людина). Також особлива увага приділятиметься реально діючим підприємствам, які при значних обсягах валових доходів, умисно мінімізують податкові зобов’язання. Відпрацювання „ризикованих” підприємств і мінімізаторів поводитиметься в тому числі під час приймання податкової звітності.

Разом із тим, податківці спрямовують зусилля на те, щоб сумлінні платники податків якомога менше відчували на собі контроль з боку працівників фіскальних органів.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3416
Поширень: 0