Порівняно із минулим місяцем у квітні такі показники знизились на 1,9 мільйонів гривень. Для того, аби не утворювались нові борги управління праці і соціального захисту населення продовжує перевірки щодо дотримання чинного законодавства з праці.

Новий Уряд України налаштований вести жорстку боротьбу із заборгованістю по заробітній платі на підприємствах різних форм власності. На сьогоднішній день в державі люди недоотримали від роботодавців 1,5 мільярда гривень зароблених коштів.

У Вінниці вже давно ведеться робота із керівниками підприємств та організацій, які мають борги по зарплаті. Щомісяця спеціальна комісія на чолі з першим заступником міського голови Іваном Михайлюком заслуховує звіти керівників підприємств, де існує заборгованість, про причини її непогашення. Чергове таке засідання відбулось 23 квітня.

Через недостатні об’єми фінансових ресурсів підприємства та організації України у минулому році значно наростили заборгованість із виплати заробітної плати. Міська влада вимагає, щоб оплата праці щомісяця здійснювалась своєчасно, а борги з виплати зарплати мають бути ліквідовані за графіками, узгодженими з профспілками.

У березні поточного року в повному обсязі ліквідована заборгованість на десяти підприємствах на загальну суму 1339 тисяч гривень. Водночас про новоутворені борги на загальну суму 603 тисяч гривень прозвітувало дев’ять підприємств.

Зменшили свою заборгованість по заробітній платі міські комунальні підприємства. Станом на 01 квітня 2010 року вона становить 2,3 млн. грн., що на 0,5 млн. грн. менше порівняно з попереднім місяцем.

Заборгованість житлово-експлуатаційних контор за місяць також скоротилась і становить уже 193, 2 тис. грн. ( була 1421,6 тис. грн.). Повністю розрахувалось із робітниками керівництво ПП «Мешканець».

Через нехтування вимог щодо погашення заборгованості до прокуратури подано матеріали по 14 підприємствах. Така робота буде проводитись й надалі.

За даними моніторингу, заборгованість економічно активних підприємств з початку місяця скоротилась на 4,5 млн. грн. і склала станом на 22 квітня вісім мільйонів гривень.

Перший заступник міського голови Іван Михайлюк поставив завдання перед керівниками підприємств дотримуватись графіків погашення заборгованості по зарплаті і слідкувати за тим, аби не з’являлась новоутворена. «Я хотів би щоб ви спланували свої графіки таким чином, щоб до першого липня повністю розрахуватись із своїми працівниками», - каже Іван Михайлюк.


Переглядів: 3005
Поширень: 0