За січень-лютий поточного року роботодавцями регіону сплачено до державних цільових фондів 843 мільйони 758,4 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, проти аналогічних показників 2017 року цьогорічні надходження збільшились майже на третину або на 192 мільйона 298,1 тисячу гривень.

Посадовець пов’язує таку позитивну динаміку, насамперед із зростанням офіційних заробітків найманих працівників та певними законодавчими змінами у нарахуванні ЄСВ для громадян-підприємців.

Окрім того, з 1 січня поточного року дещо розширено перелік тих, хто має сплачувати єдиний внесок за рахунок членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Додамо, наразі на теренах Вінниччини здійснює діяльність понад 129,4 тисячі платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Майже 96,4 тисячі з них – фізичні особи та більш ніж 33,0 тисячі – юридичні особи.



Переглядів: 1385
Поширень: 0