„Якщо упродовж січня-лютого 2017 року до місцевих бюджетів регіону було перераховано близько 887,4 мільйонів гривень податків, зборів та інших платежів, то вже звітного року ця сума досягла майже 1 мільярда 118,2 мільйонів гривень”, – зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, – „Тож наразі, при виконанні прогнозованих показників, маємо ще й 26 відсотків приросту до аналогічного періоду минулого року”.

Серед незмінних лідерів у наповненні місцевих бюджетів, за словами посадовця, залишається податок на доходи фізичних осіб. Його за січень-лютий 2018 року сплачено близько 650,5 мільйонів гривень. Це майже на 164,2 мільйона гривень або 34% більше, ніж минулоріч.

Друге місце у ТОП-3 місцевого бюджету займає єдиний податок. Його надійшло понад 252,1 мільйон гривень. Зазначена сума перевищує показник відповідного періоду минулого року майже на 61,7 мільйон гривень або на 32%.

І замикає трійку найбільших бюджетоформуючих податків місцевих громад Вінниччини плата за землю – близько 117,6 мільйонів гривень. Тобто цьогоріч власники землі та землекористувачі перерахували до місцевого бюджету на 14,8 мільйонів гривень або на 14 відсотків більше ніж у січні-лютому 2017 року.

Сумарний позитив – очевидний”, – резюмує Руслан Осмоловський, – „Адже завдяки консолідації зусиль платників податків, фіскальної служби, органів місцевої влади та самоврядування, тільки за перші два місяці роботи громади отримали додаткові 230,8 мільйонів гривень, на які, задля поліпшення добробуту її мешканців, зможуть реалізувати ще більше соціально-економічних програм та інвестпроектів”.



Переглядів: 1272
Поширень: 0