Вінницькою митницею ДФС протягом січня-травня поточного року складено 585 протоколів про порушення митних правил. Переважна їх кількість стосувалася порушень при переміщенні транспортних засобів. Загальна вартість предметів митних правопорушень (ПМП) становить 2,7 млн.грн. Вилучено предметів ПМП в 102 справах на загальну суму 300 тис.грн.

У рамках взаємодії з правоохоронними органами, Вінницькою митницею з початку року до територіальних підрозділів Нацполіції та Служби безпеки було направлено 30 повідомлень про кримінальні правопорушення. Усі злочини містили ознаки, передбачені ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ст. 333 (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), а також ст. 358 та 366 Кримінального кодексу України за фактом підроблення документів.

Загалом, за звітний період Вінницькою митницею розглянуто 427 справ. Накладено штрафів на суму 3,9 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 1,2 млн. грн. В свою чергу, судом розглянуто 87 справ, перераховано до держбюджету штрафів на суму 215 тис. грн. 



Переглядів: 1405
Поширень: 0