На цьому Володимир Демішкан наголосив, проводячи колегію облдержадміністрації з бюджетних питань.

Збільшувати надходження до бюджету за рахунок росту економіки, а не податкового тиску – таке завдання поставив очільник області перед новопризначеними головами райдержадміністрацій. Голова облдержадміністрації проти «економії» на податкахСприятливі умови для посткризового розвитку економіки області дозволять в повному обсягу фінансувати захищені статті з місцевих бюджетів. «Наскільки б не було важко, - наголосив губернатор, - необхідно шукати можливості забезпечити гідні умови життя громадян: це стосується і створення робочих місць, і забезпечення гідної заробітної плати, добробуту пенсіонерів, інвалідів, дітей, вчителів, лікарів - усіх, перед ким держава має зобов\'язання. Це для них працює обласна адміністрація, податківці, інші служби».

Шляхи наповнення державної казни Володимир Демішкан бачить в активізації промисловості, яка уже в березні демонструвала приріст виробництва до попереднього місяця на рівні 20%, викритті схем «мінімізації» податкових сплат, а також реального зростання доходів населення. Причому в контексті тенденції збільшення показників, які характеризують життєвий рівень населення, він зазначив: «Ми повинні розуміти, що за цими цифрами стоять реальні люди, які не хочуть бути додатком до статистичних звітів, а хочуть нормально працювати і заробляти. Наше завдання покращити не відносні показники, а абсолютні».

Також голова облдержадміністрації звернув увагу податківців на парадоксальну ситуацію із співвідношенням приростів обсягів виробництва та паралельним зменшенням зборів платежів до Держбюджету. Така диспропорція, зауважив він, спостерігається в декількох галузях промисловості. Так, по машинобудуванню приріст обсягів виробництва у березні склав 21%, а збір платежів до Державного бюджету зменшився на 67%. Подібна ситуація і у легкій промисловості: галузь спрацювала с плюсом ( +16%), а по збору платежів промінусувала на 45%.

Разом з тим, «легальному» сектору економіки постійні перевірки не загрожують: «ламати через коліно» ефективних господарників губернатор не дозволить.

Підсумовуючи роботу колегії, голова облдержадміністрації порадив усім керівникам почати «працювати на державницький курс»: «Ми збирались сьогодні не для «галочки», а задля серйозних рішень, спрямованих на розвиток області. Нам необхідно спільно працювати, разом, тому ми враховуємо усі ваші думки».


Переглядів: 3157
Поширень: 0